Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Далибор Чубела като заместник главен изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет, съобщиха от кредитната институция. Той ще заеме позицията след одобрението на БНБ/ЕЦБ и след вписване в Търговския регистър.

Чубела има повече от 21 години опит в банковия сектор, като професионалният му път започва с различни ръководни позиции в областта на маркетинга и развитието на продукти и търговското планиране в корпоративното банкиране. От 2009 г. до 2013 г. е член на УС и главен риск директор на УниКредит Банк Мостар, след като оглавява Управителния съвет на УниКредит Баня Лука. От 2016 г. е обратно в Мостар като председател на УС, за да стане през 2020 г. генерален мениджър на Загребачка банка в Хърватия.

Всеки десети потребителски кредит на "УниКредит Булбанк" - сключен изцяло онлайн

Всеки десети потребителски кредит на "УниКредит Булбанк" - сключен изцяло онлайн

За момента не виждаме никакви индикатори за по-сериозни забавяния на плащанията, коментираха от банката

По време на престоя си там той "допринася за изключителните финансови резултати на банката и активно участва в трансформацията ѝ в институция, за която бизнесът е приоритет и която е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето", отбелязват от УниКредит Булбанк.

"Далибор е ориентиран към резултатите, решителен и способен да се ангажира с хората, да ги насочва, така че нещата да се вършат по правилния начин и ефективно. Той е изключително фокусиран върху приоритетите, като същевременно има способността да се адаптира към новите обстоятелства, когато е нужно. Неговата лидерска и лична отговорност ще допринесе за продължението на успешното пътуване на УниКредит в България и за отключването на нови възможности", коментира Теодора Петкова, директор за Източна Европа на УниКредит.