Българка ще ръководи бизнеса на международната фармацевтична компания Sanofi в девет държави в Централна и Югоизточна Европа. Лора Ивчева, която досега беше управляващ директор на българския офис на дружеството, ще отговаря за дейността му освен у нас още в Сърбия, Словения, Хърватия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, става ясно от официално съобщение. 

На тази позиция тя ще отговаря за координацията между различните направления в компанията, идентифицирането на потенциал за бизнес развитие в отделните пазари и подобряването на ефективността на работата на Sanofi, заедно със заложените цели на компанията по държави. 

"В новата си роля ще продължавам да работя усилено за увеличаването на достъпа на пациентите от региона до иновативни лекарства и за подобряването на здравната грижа за всички нуждаещи се. В партньорство със здравните власти, вярвам, че чрез осигуряването на достъп до превенция и съвременно лечение на редица заболявания, можем заедно да намалим тежестта върху здравната система и да работим в полза на пациентите и обществото като цяло", коментира Лора Ивчева.

Ивчева е част от екипа на Sanofi от 20 години. Тя започва кариерата си в компанията като единствен служител в отдел "Логистика". Скоро след това става мениджър на отдела, сформира екип и развива дейността на компанията в това направление. През 2012 година е пoвишена като директор отдел "Бизнес развитие и подкрепа на продажбите" за Румъния, България и Унгария. През 2015 година става търговски директор на Sanofi в България, а през 2016 година е назначена за директор "Търговски операции" за регион Централна и Югоизточна Европа.

От 2019 годината изпълнява позицията управляващ директор на българския офис на Sanofi и е генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Тези две позиции ще продължи да я съвместява и с новата си функция.

Лора Ивчева е завършила Софийски университет "Св. Климент Охридски".