Николай Гърнев е новият управляващ съдружник на Ernst & Young (EY) за Южния клъстер в рамките на региона Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия, съобщиха от международната компания. Този клъстер обхваща девет държави в Югоизточна Европа - България, Гърция, Кипър, Румъния, Малта, Молдова, Северна Македония, Албания и Косово. В региона работят над 3100 служители и генерира приходи от над 280 млн. долара.

Николай Гърнев ще отговаря за подобряването на ефективността на работата на EY, ще ръководи инициативите за трансформация и изпълнение на стратегията на фирмата, NextWave, и ще се съсредоточи върху по-нататъшното укрепване на екипа в целия клъстер.

EY вече е въглеродно отрицателна компания

EY вече е въглеродно отрицателна компания

EY инвестира и в портфолио за компенсиране на въглеродните емисии със South Pole, водещ глобален доставчик на климатични решения

"В новата си роля ще работя усилено за продължаване на успешното развитие и затвърждаването на лидерската позиция на EY в региона. Ще се фокусирам върху развиване на потенциала на екипа ни, на партньорствата с клиентите ни и другите заинтересовани страни, с цел постигане на целите на нашата мисия - да работим за изграждането на един по-добър бизнес свят", коментира Николай Гърнев.

Николай има над 25-годишен професионален опит в работата с международни и местни клиенти в редица страни на Югоизточна Европа. Към семейството на EY се присъединява през 2006 г. Приносът му за растеж на одит практиката на EY в България е значителен и през 2013 г. е избран за управляващ съдружник на ЕY за България, Северна Македония, Албания и Косово. Той ще запази тази си позиция и при новата си роля.

От октомври 2015 г. до сега Николай Гърнев бе и ръководител по управление на риска за Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA).

Найден Костадинов ще оглави данъчните и правни услуги на EY за Югоизточна Европа

Найден Костадинов ще оглави данъчните и правни услуги на EY за Югоизточна Европа

Той ще отговаря за цялостното развитие на данъчните и правни услуги и подобряването на ефективността на работата на EY в унисон със заложените цели на компанията в отделните пазари

Новият управляващ съдружник на Ernst & Young има богат опит в сферата на предоставяне на одит услуги, консултиране по бизнес сделки в много сектори, предимно банков, застрахователен, недвижими имоти и енергетика. Има и дългогодишна експертиза в прилагането на Международните стандарти за финансово отчитане и други регулаторни рамки.