Компанията United Group, която е собственик на "Нова броудкастинг груп", обяви назначаването на Стефана Здравкова като главен изпълнителен директор на най-голямата медийна компания в България.

Назначаването на Здравкова ще позволи на Дирк Геркенс, който от ноември 2021 година беше главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп", да се посвети изцяло на работата си като директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби" на медийното подразделение на United Group - United Media. Той остава свързан с "Нова броудкастинг груп" като председател на управляващия борд.

През последните три години Стефана Здравкова е била изпълнителен директор на "Нет Инфо", част от групата на "Нова". Сред постиженията ѝ от компанията посочват продължаващия растеж на електронната поща abv.bg и и сайта на "Нова телевизия" nova.bg, като я определят като ключова фигура в дигиталната трансформация на "Нова броудкастинг груп".

Преди да се присъедини към "Нет Инфо", тя е била директор за България на онлайн търговеца eMAG от 2016-а до декември 2018 година. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

United Group е собственик на най-големия български телеком Vivacom (БТК). В края на 2020 г. братята Кирил и Георги Домусчиеви продадоха "Нова броудкастинг груп" на базираната в Нидерландия United Group.