Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е спечелил 10,3 милиона долара през 2015 г., обявиха от технологичния производител.

Основната му заплата се е увеличила с 14,4% до 2 милиона долара през миналата година. Сумата на т.нар. “допълнителни форми на компенсация” пък се е нараснала с 19% до 8 милиона долара, пише Reuters.

Най-много пари от Apple са изплатили на вицепрезидента си, занимаващ се с търговията на фирмата и онлайн магазините. Ангела Ахрендс е получила общо 25,8 милиона долара за 2015 г.

Откакто Тим Кук пое компанията, тя отчита много добри резултати. През миналата година технологичният гигант увеличи продажбите си с 28%, а печалбата – с 35%.  

Въпреки това акциите на фирмата паднаха до най-ниското си ниво от 2008 г. насам и някои анализатори очакват 2016 г. да не бъде толкова успешна.

Прогнозите за технологичния гигант са свързани с орязване на производството на iPhone 6s и iPhone 6s Plus с около 30% през първото тримесечие на 2016 г. Причината за подобно действие са притесненията относно доставките на Apple за Азия.