Марк Фийлман, който ще заеме поста на главен изпълнителен директор в германския производител на очила и контактни лещи, който бе основан от баща му, обещава на инвеститорите по-бърз растеж и по-голям пазарен дял, пише Bloomberg.

29-годишният младеж става най-младият главен изпълнителен директор сред големите публични германски компании. Той наследява на поста баща си, който пък е най-старият на възраст 79 години.

Fielmann е сред най-големите компании в сектора в континентална Европа. Тя е на трета позиция по пазарен дял след SpecSavers и GrandVision. Младият Фийлман се зарече, че ще повиши пазарният дял до 25 процента от 17 процента сега до 2025 година.

През 2025 г компанията планира да продаде 12 милиона очила, сравнено с 8,15 милиона през 2018 г. Приходите трябва да нараснат до €2,3 милиарда от €1,65 милиарда миналата година.

Fielmann ще започне да продава очила през интернет, най-вероятно от догодина. Това бе ход, който досегашният директор и основател отказваше да предприеме в продължение на години.

Компанията планира да инвестира над €200 милиона през 2019 и 2020 г.