Facebook стартира услугата си за запознанства Facebook Dating в 32 европейски държави, след като разпространението беше отложено по-рано тази година заради регулаторни проблеми. Услугата ще стартира и в България.

През февруари компанията за социални медии отложи стартирането на Facebook Dating в Европа, след като след като основният регулатор в Европейския съюз, следящ големите технологични фирми Комисията за защита на личните данни в Ирландия, изрази притеснения относно краткия срок от получаване на известието и пускане на услугата. Липсвала е и документация относно оценката на въздействието върху защитата на данните.

Facebook Dating е услуга приложението Facebook. Тя стартира в САЩ през септември миналата година и се предлага в още 20 други страни.

Продуктовият мениджър на Facebook Dating Кейт Орсет, заяви, че потребителите могат да изберат да създадат профил за запознанства и могат да го изтрият по всяко време, без да изтриват своите акаунти във Facebook.

Името и възрастта на потребителите в техните профили за запознанства ще бъдат взети от профилите им във Facebook и не могат да бъдат редактирани в услугата за запознанства. Фамилните имена на потребителите няма да се показват. Те могат да избират дали да споделят други лични информациИ в техните профили.