Да пестим пари не винаги е лесно, но на всеки се налага да измисля начин, по който да го осъществява. По-интересно обаче е как да използваме тези пари, за да увеличим финансите си?

CNBC представя мнението на 6 успешни инвеститори от The Oracles (оpгaнизaциятa, в ĸoятo ca eдни oт нaй-ycпeшнитe пpeдпpиeмaчи и изпълнитeлни диpeĸтopи), които вече са милионери, за да споделят своите идеи как инвестиция от 100 долара може да се превърне в такава за 1 милион.

Инвестирайте в нещо, което обичате

"Не е лесно да натрупате състояние. Трябва или усърдно да пестите, да спечелите много пари от определена сделка, или да инвестирате. Да си създадете истинска сигурност изисква да спестите много повече, отколкото си мислите. Освен това е скъпо да продължите да развивате бизнеса си след като вече е станал успешен.

Поради това аз бих избрала да инвестирам. Намерете сигурна група от хора, на които имате доверие и комбинирайте своите спестявания с техните, за да направите добре премислена, солидна, но същевременно и агресивна инвестиция. Инвестирайте в това, което ви е познато и за което имате визия.

Можете дори да инвестирате емоционално. Например с недвижимите имоти винаги избирам мястото да е някъде, където бих живяла, ако всичко се обърка. На какъвто и подход да се спрете, изберете нещо, което обичате. Вярвам, че ако обичаш нещо, ще бъдеш добър в него."

- Бетъни Франкел, основател на компанията Skinnygirl, звезда от американско телевизионни предаване и един от най-продаваните автори на The New York Times

Купувайте и продавайте неща от различни разпродажби

"Ходете на различни разпродажби или панаири и се оглеждайте за интересни артикули. След това вижте в интернет как им вървят цените и ако има достатъчно голяма разлика ги купете и продайте. Отделете си част от останалите пари, за да покриете транспортните разходи. Вероятно си мислите, че това няма да ви направи милионери и сигурно сте прави, но ако се опитвате достатъчно усърдно може да достигнете поне 6-цифрена сума.

Има естествено и трудна част, защото трябва да спестите това, което сте натрупали. Когато бях в 20-те си години, не съм ходил на почивки и не си купувах скъпи вещи. Вместо това спестявах. Така, когато достигнат 30-те имах стотици хиляди долари. След това ги инвестирах и станаха милиони. Просто имайте търпение."

- Гари Вайнерчук, основател и изпълнителен директор на дигиталната агенция VaynerX, също от най-продаваните автори на The New York Times

Напишете електронна книга

"Преди шест години наех човек за 100 долара, за да направи дизайна за първата ми електронна книга. Отне ми много малко време да я направя - около седмица. Оттогава се продава сама, в резултат на което натрупах поне 100 000 долара. Беше шокиращо лесно. Просто се свържете с уебсайтовете, които се показват в Google, когато търсите тема свързана с тази на електронната ви книга. Предложете да им платите комисионна за продажбите, които извършат за вас.

Използвайте знанията и ресурсите си, за да напишете книга. След това може да платите на дизайнер от голяма платформа за фрийлансъри, за да ви излезе по-евтино и да изглежда привлекателно за хората, които ще я продават през някоя партньорска маркетингова програма. Като ползвате по правилен начин трафика към сайта и доверието, което изграждат с аудиторията си, дори няма да е нужно да създавате свой уебсайт."

- Брайс Уелкър, изпълнителен директор на компанията за дигитални умения Crush Empire

Създайте свой бранд

"В днешно време всеки иска да бъде предприемач. Може да правите милиони като изградите свой собствен бранд като бизнес или като инфлуенсър. С толкова много компании, които постоянно измислят нови онлайн оферти и начини за промотиранe е много важно да изградите надежден такъв, за да успеете. За да направите това е нужно ясно да опрeделите своята мисия и послание към клиента.

Хората ще ви следват само, ако разбират защо правите това, което правите, и ако се идентифицират с вашата мисия. Заснемете видео, в което обяснявате историята си, след което инвестирайте 100-те си долара в реклами във Facebook, за да достигнете до повече хора, които биха проявили интерес."

- Торбен Плацер, основател и изпълнителен директор на агенция за развиване на личен бранд и основател на програма за бизнес обучения

Започнете бизнес в Amazon

"Бих инвестирал стоте си долара в бизнес образование. Започнете с безплатно онлайн съдържание от доказани бизнес лидери, след което прочетете всяка книга, която ви попадне, свързана с тази област.

След това намерете продукт, които да закупите от по-евтини сайтове и ги продавайте например в Amazon, като гледате там кои са най-добре продаваните продукти. Заделете пари, за да си купите още стока. Изпробвайте различни маркетингови стратегии, за да продадете продукта си като започнете от социалните медии, онлайн рекламата, маркетинг чрез съдържание и прилагайте методите, които работят.

За да развиете бизнеса си, фокусирайте се върху увеличаване на маржа на печалбата и количеството, което продавате. В крайна сметка искате да притежавате марка, която да бъде вашия ценен актив."

- Мат Кларк, съосновател и председател на Amazing.com - програма за създаване на успешен бизнес в Amazon

Станете бизнес ментори

"Създадох два седемцифрени бизнеса от нищото и помогнах на други да постигнат подобен успех. Въпреки че имах повече от 100 долара за старт, останалите неща не бяха кой знае какво повече. Като инвестирате тези пари в различни умения, които да ви направят експерти може да изградите консултантски или менторски бизнес във вашата област. Този модел е популярен по много причини: Той е бърз, ефективен и изисква минимални инвестиции, защото единствената цена е вашето време. Когато сте натрупали малка сума от бизнеса си, инвестирайте печалбите във реклами във Facebook, за да достигнете до повече клиенти.

Ако сте добри в това, което правите, можете да увеличите тази инвестиция в десетки хиляди долари. За да надхвърлите печалбата от един милион, автоматизирайте някои от тренировките и наемете други ментори, които да работят за вас."

- Руди Мауер, основател и изпълнителен директор на маркетинговата агенция ROI Machines и RudyMawer.com, експерт по маркетинг и реклама във Facebook, който на 26 години успява да изгради мултимилионен бизнес

10 идеи за стартиране на бизнес за бъдещето, които ще ви донесат печалба

10 идеи за стартиране на бизнес за бъдещето, които ще ви донесат печалба

Може би сега е времето да се впуснете в някоя от тях