Внимавайте какво подписвате и винаги четете дребния шрифт. Това е само един от уроците от заплетен съдебен процес, включващ гиганта Sotheby's и 45 жълти диаманта, пише CNN Business.

Компанията може да носи отговорност за изчезнали диаманти на стойност 4 милиона долара, постанови щатски апелативен съд, след като аукционната къща ги е предоставила на лице, което съдебният процес нарича "непознат".

M&L Financial е завела дело, твърдейки, че е предоставила диамантите на Sotheby's за оценка през април 2019 година. Няколко месеца по-късно M&L твърди, че от Sotheby's са казали на компанията, че са дали диамантите на агент на компанията, която е заложила благородните камъни на M&L като обезпечение по заем.

Sotheby's продава 101-каратов диамант срещу криптовалута

Sotheby's продава 101-каратов диамант срещу криптовалута

Най-скъпият физически обект, който може да бъде закупен с виртуална валута

Оттогава обаче диамантите са изчезнали. Всъщност те са били собственост на Jadelle Jewelry и Diamonds of Beverly Hills на Джона Рехниц, който е добре познат в кръговете на знаменитостите в Ню Йорк и Холивуд.

Jadelle е обличала много известни личности, включително Ким Кардашиян, която често е снимана с дрехи на компанията. Според делото Рехниц е дал камъните на M&L, защото е дължал на фирмата "значителен дълг".

Апелативният съд, маркирайки някакъв "дребен шрифт" на гърба на подписан документ във връзка с диамантите, постанови, че "M&L в действителност е предоставила диаманти на Sotheby's. По този начин съдебният процес продължава и има вероятност компанията да заплати обезщетение от 4 милиона долара по жалбата на засегнатата страна.

В свое изявление Sotheby's заяви, че "счита твърденията в жалбата за неоснователни и пълни с неистини.

"Ние ще продължим енергично да защитаваме това в съда", допълват от аукциона.

Търговията с диаманти от Русия рязко намаля: Какви са причините?

Търговията с диаманти от Русия рязко намаля: Какви са причините?

Износът се пренасочва от Индия и ЕС към пазарите на Китай, Югоизточна Азия или ОАЕ