Собственикът на японска верига заведения за суши току-що се сдоби със скъп продукт за своя бизнес.

Артикулът струва 74.2 милиона йени, които се равняват на 632 000 долара.

Сумата майсторът на традиционната японска храна дал за 212-килограмова червена риба тон, която откупил по време на търг в Токио на рибния пазар в Тсукиджи, пише Bloomberg.

Kiyomura, собственост на Киоши Кимура, се сдобива с рибата, която е заволена край бреговете на префектура Аомори в Северна Япония.

Шефът на веригата често печели годишния търг.

Цената на продукта се нарежда на второ място след рекордните 155.4 милиона йени, платени по време на аукцион през 2013 година, когато купувачът се разделил с 155.4 милиона йени отново за риба тон.

Миналата година аукционът трябваше да се проведе за последен път на текущото му местоположение в Тсукиджи.

Преминаването към новото място в Токийския залив обаче беше отложено поради замърсяване на почвата покрай бившия газов завод.