Със сигурност не са малко клиентите на онлайн магазини и услуги, които не винаги разполагат с финансите да закупят дадена стока или продукт на момента. Именно за тези хора е създаден нов BNPL финансов инструмент, налагащ нов модел на пазаруване, наречен "Плати после".

Чрез дигиталната услуга човек може да разсрочи всякакви продукти и услуги с 30-дневен гратисен период с 0% оскъпяване.

Най-новият продукт в портфолиото на финтех компанията Maxo Bulgaria предлага на потребителите по-модерен и по-удобен начин за пазаруване в сравнение със стандартните BNPL финансови инструменти.

Maxo Bulgaria е изцяло фокусирано върху най-актуалните високотехнологични решения, които улесняват и автоматизират процеси и създават удобството на клиентите. Компанията предлага потребителски кредит с персонализиран подход и условия към всеки клиент, за да закупи веднага продукт или услуга.

Снимка 618921

Ники Кънчев откри събитието в компанията на подбрани журналисти.

Стандартните процеси за онлайн пазаруване вече не са същите

"Ти избираш продукта - ние правим всичко останало вместо теб!" е мотото на компанията, която на практика предоставя възможност на потребителите да закупят продукт или услуга от всеки онлайн магазин.

Онлайн търговията в България отчете ръст от 30% и обем от €1.64 милиарда: ще се задържи ли тенденцията

Онлайн търговията в България отчете ръст от 30% и обем от €1.64 милиарда: ще се задържи ли тенденцията

Кои стоки са най-предпочитани за поръчка онлайн?

Чрез новата дигитална услуга пазаруващият разсрочва плащането на удобни за него месечни вноски или погасява кредита предсрочно в 30-дневен гратисен период с 0% оскъпяване.

*Финансов пример: При кредит Плати После в размер на 500 лв. за 6 месеца, без избрана застраховка: месечна вноска 93,32 лв., при ГЛП 40,00% и ГПР 48,21%. Обща дължима сума в края на периода на кредита - 559.92 лв. При предсрочно погасяване на главницата преди изтичане на 30 дни от датата на договора, обща дължима сума 500 лева, при ГЛП 0% и ГПР 0%.

Кандидатите подлежат на оценка и одобрение съгласно вътрешните правила и Общи условия за предоставяне на кредитен продукт Плати После на Максо България АД. Дружеството си запазва правото да не одобри избрана стока или услуга, ако същата противоречи на българското законодателство. Максо България АД си запазва правото по собствена преценка да ограничи възможността кредит Плати После да се използва за покупка на стока или услуга от определени търговци. Посочените стойности са с информативен характер и не представляват конкретна оферта. Плати после е търговска марка на Максо България АД, ЕИК 204611425. Дружеството е вписано в Регистъра на финансовите институции по член 3а от Закона за кредитните институции, воден от Българска народна банка под номер BGR00385.

За целта е предвиден персонален асистент, който ще организира целия процес до доставката на стоката или услугата - регистрация, поръчка и логистика. Чрез използването на "Плати После" не е е необходимо клиентът да осъществява директна интеграция в онлайн магазина/търговеца, който е избрал, обясняват от Maxo Bulgaria.

От услугата могат да се пазаруват продукти или услуги на стойност от 100 до 3000 лв.

"Плати После идва като отговор на търсенето на клиентите на все по-удобни, бързи и гъвкави решения за ежедневните им дейности. За да удовлетворим тази необходимост, създадохме иновативна платформа, която да улеснява онлайн пазаруването им, като спестява тромавите процеси по онлайн пазаруване на изплащане", споделя Биляна Христова - маркетинг директор на "Плати После".

По последни данни, 44% от интернет потребителите в България пазаруват онлайн. Това е ръст с 13 % спрямо 2019 година.