Отдел към НАТО публикува и веднага след това изтри документи, разкриващи информация, за която съществуват подозрения от доста време. Тя показва, че американски ядрени оръжия се складират в бази в няколко европейски страни.

Документът е изтекъл през април, а копие от него е било публикувано във вторник от белгийския вестник De Morgen. От него става ясно, че ядрени бойни глави клас B61 се съхраняват в шест бази в Европа. Те са част от американския запас от края на Студената война и могат да предизвикат двустепенна радиационна имплозия.

Шестте бази, които се споменават в доклада, са военните авиобази Kleine Brogel в Белгия, Buchel в Германия, Aviano и Ghedi-Torre в Италия, Vokel в Холандия и Incirlik в Турция. Наличието на тези оръжия са в следствие на споразумение по време на Студената война в края на 60-е години на миналия век, което е целяло да разубеди Съветския съюз да произвежда ядрени оръжия.

Kleine Brogel Air Base e военновъздушна база в Пер Белгия. В нея се осъществяват стратегически операции от крилото 10th Tactical Wing чрез изтребители F-16.

Büchel Air Base е военна авиационна база в близост до град Кохем в Германия и дом на бомбардировача Tactical Air Force Wing 33.

Aviano Air Base e база на НАТО в североизточна Италия. В нея се съхраняват около 50 ядрени оръжия. Там се помещава и подразделението на американската армия, отговарящо за съвместните операции с Европа U.S. Air Force's 31st Fighter Wing.

Ghedi Air Base e база на италианските военновъздушни сили, намираща се на 15 километра от Бреша в Северна Италия. Тя съхранява над 40 ядрени оръжия тип B61.

Vokel Air base e на авиационните части на холандската армия. Намира се в селото Вокел в Северен Брабант Холандия. Тя е дом на изтребителите F-16 и ескадрили 312 и 313.

Incirlik Air Base е турска военна авиобаза, намираща се в Адана. Тя е разположена в градска зона, населявана от 1,7 милиона души. Използва се основно от американски и турски военни сили, като преди е служила и на военновъздушните части на Саудитска Арабия.