Емблематична бизнес сграда в Лондон, строена през 1990 година и намираща се в в сърцето на града, има нов собственик. Купувач е сингапурската Sunatec REIT, която е собственик на магната Гордън Танг, а сделката е за 353 милиона паунда или 489 милиона долара.

Придобиването на Minister Building в английската столица е втората мащабна инвестиция за компанията във Великобритания, след като по-рано тя купи още 2 бизнес сгради клас А, намиращи се в близост до Бъкингамския дворец.

Сегашната Minister Building е строена през 1990 година, но е напълно реновирана през 2018 година. Тя разполага със застроена площ от над 21 300 квадратни метра.

Междувременно купувачът разпродава част от активите си в Сингапур, за да финансира новите си сделки. По-рано този месец Sunatec REIT продаде своя 30-процентов дял в централата на UBS в страната за 295,5 милиона сингапурски долара.

Предприемачът Гордън Танг е сред най-богатите хора в Сингапур. Заедно със своята съпруга той управлява нетно богатство от 940 милиона долара.