Имение на остров Палм Джумейра в Дубай, счупи рекорда за най-скъпото жилище, което се продава в Персийския залив. Междувременно продажбите на луксозни имоти в района нарастват.

Вилата е наречена Casa Del Sole и е продадена за 82,4 милиона долара през юли според строителния предприемач Alpago Properties. Компанията отказа да назове името на купувача. Имението е закупено без ипотека, според частично документ за собственост, цитиран от Bloomberg.

Имението е построено на изкуствения остров Палм Джумейра, който е във формата на дърво и е разположено в район наречен Billionaires" Row.

Предишният рекорд за най-скъпо имение се държеше от индийския магнат Мукеш Амбани преди това постави рекорда, след като купи за 80 милиона долара вила с 10 спални на острова.

Цените на имотите в Дубай се покачиха през последната година, след като районът привлече повече емигранти. Луксозният сегмент на пазара на недвижими имоти се възползва от редица нови правителствени политики, като например дългосрочни "златни визи".

Casa Del Sole все още е в процес на изграждане, но ще бъде завършена в началото на 2023 г. и ще има осем спални и 18 бани. Удобствата ще включват фитнес зала, кино, зала за боулинг, джакузи и паркинг за 15 автомобила. Това е една от шестте вили, разработени от Alpago на Palm Jumeirah. Най-евтината от вилите е продадена за 128 милиона дирхама, според компанията.

Продажбите на жилища, оценени на над 100 милиона дирхама са се увеличили през тази година.