40 млн. евро има намерение да инвестира британският фонд Bulgarian Land Development (BLD) във ваканционен комплекс край Каварна, съобщи в. Монитор.

July Morning ще се простира на около 100 000 кв. м застроена площ, уточни той. Строителството му ще започне през пролетта на 2008 г., съобщиха от BLD.

Комплексът ще бъде от смесен тип - къщи и апартаменти, но още не е решено какво да бъде съотношението. В нещо ще има и хотелска част, както и спортни и атракционни съоръжения.

Проектът ще бъде много по-голям от сега изграждащият се Harmony Hills, като само първата част ще е с близо двойно по-голяма площ. Парцелът, където ще се строи, е разположен северно от плажа на Каварна. Цялостното завършване на проекта ще отнеме 6-7 години.

BLD е търговско дружество, регистрирано в офшорната зона остров Ман, чиито акции се търгуват на алтернативния пазар (AIM) на Лондонската фондова борса.
Eдин от най-амбициозните му проекти е BLD Sofia Tower, сграда с планирана площ 32 хил. кв.м, която ще бъде построена на мястото на тенис кортовете на петзвездния хотел "Кемпински Зографски" в София.