Крайбрежен имот в Маями Бийч, Флорида, в който е живяла Елизабет Тейлър в края на 40-те години, беше продаден за 19,95 милиона долара, предава Mansion Global.

Жилището е построено през 1941 г. от Уилям Поули, бивш посланик на САЩ в Перу и Бразилия и баща на Уилям Поули-младши, за когото актрисата е сгодена за кратко през 1949-а, когато е била само на 17 години.

Тейлър (1932-2011) е една от най-популярните звезди от класическите холивудски филми и често е била под обществен натиск по отношение на личния си живот, особено когато става въпрос за осемте й брака. Докато е била сгодена за Поули, тя живее в имота с него.

Силвестър Сталоун си купи имение в Палм Бийч за $35,3 милиона

Силвестър Сталоун си купи имение в Палм Бийч за $35,3 милиона

Покупките на луксозни имоти зачестяват

Двуетажната къща е реставрирана през годините. Най-новият собственик не ясен. Имотът е обявен за продажба през юни 2017 г. за 19,9 милиона долара от Coldwell Banker Residential Real Estatе, но обявата е свалена от пазара по-късно. Дора Пуиг от Luxe Living Realty обяви имота през януари за 19,95 милиона долара, а сделката за покупката е била сключена миналата седмица.

Домът е с площ над 750 кв.м. и разполага със седем спални с тераси, девет бани с бял мрамор, кухня и др., според обявата.

Имотът около къщата разполага фитнес зала, отопляем басейн със солена вода, лятна кухня, както и къща за гости с една спалня, една баня и собствен вътрешен двор.