Актьорът Силвестър Сталоун разшири портфолиото си от недвижими имоти. Той се сдоби с впечатляващо имение на брега в луксозния квартал Палм Бийч във Флорида на стойност 35,3 милиона долара, предава Mansion Global.

Подробностите за него са оскъдни. Комплексът в испански стил и се състои от основна къща и къща за гости. Разполага и с басейн според обявата.

Имението е построено през 2014 г. Основната къща е с пет спални и се простира на повече от 10 500 квадратни метра.

Освен това има и фитнес зала, изба и спа. "Непринудената елегантност може да бъде видяна още с влизането в имота", пише в обявата.

Бившите собственици са купили имота за 26,6 милиона долара преди малко повече от 2 години, според архива на PropertyShark и го обявяват за продажба през юни за 37,85 милиона долара.

Жилищата от луксозен клас в Палм Бийч и в цяла Южна Флорида станаха доста популярни, движени от фактори като рекордно ниски лихвени проценти, нарастващ брой купувачи, които бягат от североизточни щати заради високи данъци и нарастваща тенденция за работа от дома и дистанционното обучение.

Броят на луксозните еднофамилни къщи на цена от 1 милион долара и нагоре - които са сменили собствениците си през третото тримесечие на тази година, се е увеличил с 83%, в сравнение със същия период на миналата година, според доклад на Асоциацията на брокерите на Маями от ноември.