Какво ще кажете за бягство от София, само на час и половина път извън града в Разложката котловина, разположена между Рила, Пирин и Родопите. Място, близо до ски зона и голф игрище - място, което е в хармония с природата. Може и да звучи като мечта, но всъщност е съвсем реално. Това така нареченият комплекс "Писана Черква", изцяло насочен към екологичния начин на живот.

Малко след началото на пандемията, в разгара на мерките, бе отчетен бум в интереса към продажбата на къщи извън градските райони и в селата. Много от хората се завърнаха в малкия град или на село в търсене на по-спокоен начин на живот. Дори и сега, когато животът се завръща към нормалния си ритъм от преди пандемията, работата от дистанция продължава да е на дневен ред, а възможността за битуване на спокойно място, се счита за още по-голямо предимство от преди.

Защо да инвестираме във ваканционна къща?

Притежаването на имот винаги е било гаранция за дългосрочна финансова стабилност. То е част от разбирането ни за сигурна инвестиция от много години насам. Има три основни причини за покупка на имот - за пребиваване в него, за отдаване под наем - дългосрочен или краткосрочен, или за прекарване на отпуската там.

Както беше споменато по-рано притежанието на място сред природата е едно от най-големите предимства в контекста на последните две години. Независимо дали е на морето или в планината, покупката на ваканционен имот остава атрактивна опция.

Кога си заслужава и за кого е подходящо?

Инвестицията в подобен имот, независимо дали се прави за собствено ползване или за отдаване под наем, може да донесе много ползи. Освен, че може да се дава под наем като къща за гости, винаги ще има опция къде да почивате.

През последните години значима тенденция е нарастването на вътрешния туризъм и предпочитанията към близки дестинации, last minute резервации, най-вече заради несигурността в настоящата ситуация. Това е още една причина, инвестицията във ваканционен имот да бъде доста привлекателна.

Снимка 577465

Източник: Facebook/ Pirin Eco houses / Пирин Еко къщи

С какво привлича комплексът "Писаната църква"?

Комплексът е изграден по стария Римски път, водещ началото си от Предела, в близост до "Писаната църква". Това е ценна находка, открита от археолозите, с две вписани една в друга църкви, изградени по различно време през IV век.

Комплексът "Писана черква" се намира в местност Бетоловото и е само на 8 км от ски зона Банско и на 15 км от ски зона Добринище. Той се намира и на 200 метра от входа на едно от най-големите голф игрища в страната - Пирин Голф.

Осен възможностите за ски и голф, локацията предлага множество варианти за отдих и почивка - има условия за пешеходни походи, конна езда, велосипедни преходи, плуване и спа процедури в естествени минерални басейни в близките села Добринище и Баня, както и басейни в хотелите в околността, парапланеризъм и много други възможности за релакс.

Дори и да не търсим инвестиция с цел отдаване под наем, а инвестицията в цел пребиване, опцията за еко дом е привлекателна. В днешното напрегнато ежедневие, домът е по-важен от всякога. Екологичният начин на живот се избира като вариант от все повече семейства, в търсене на повече пространство и подобряване качеството на живот.

Снимка 577464

Източник: Facebook/ Pirin Eco houses / Пирин Еко къщи

Защо да изберем еко къща?

"Писана черква" е комплекс от 4 къщи финландски тип. Те са построени върху разгъната площ от 3000 кв.м. Всяка е с площ по 140 кв.м. Има и проект с разрешение за строеж за пета къща за релакс със сауна.

Всяка една от тях се състои от входно антре, дневна с камина и телевизор, тоалетна за гости, коридор, две спални, баня с тоалетна, трапезария с кухня, оборудвана с хладилник, фурна, керамични котлони и пералня. Имат и дървена дограма, с троен стъклопакет.

Освен, че къщите са изградени от дървени трупи, всяка от тях е обзаведена с ръчно изработени мебели от дърво с индивидуален цвят и проект за максимален комфорт на обитателите.

Снимка 577466

Източник: Facebook/ Pirin Eco houses / Пирин Еко къщи

Освен, че къщите се намират в близост до чудесни възможности за отдих и почивка, близостта им до големия град ги прави подходящи и тези, които са свикнали и с по-забързания начин на живот.

За контакти:

Георги Чобанов

тел: 0888 64 22 36