София ще се сдобие с нов жилищен комплекс в района на "Красно село". Комплексът от затворен тип носи името Nove Homes и се намира до кръстовището на булевардите "Цар Борис III" и "Гоце Делчев" в близост до изграждащата се станция на метрото.

Той се строи върху площ от 27 дка на мястото на бивш терен на "Балканкар", до сградата на общината на Красно село. Получил е разрешително за строеж в средата на месеца и вече текат изкопни работи.

Снимка 401924

Източник: Nove Homes

Инвеститор е нова компания, свързана с "Нове Холдинг" АД на популярния бизнесмен Васил Божков. Общата стойност на проекта е в размер на 85 млн. лева, като изграждането му се очаква да приключи през 2022 г.

Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души

Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души

Изоставени складове и индустриални площи ще се преобразят в един от най-добрите жилищни райони в столицата

Жилищният комплекс се състои от 14 жилищни сгради с над 550 апартамента, офиси, магазини, ресторант и складови площи, с обща разгъната застроена площ от 58 000 кв. м. Предвиждат се подземни гаражи на две нива, които ще включват над 700 паркоместа.

Снимка 401920

Източник: Nove Homes

Nove Homes ще разполага с над 20 000 кв. м паркове и зелени площи за отдих, включващи пещеходни алеи, детски площадки, сух фонтан, пейки и беседки.

Снимка 401921

Източник: Nove Homes

Цените на жилищата започват от 750 евро и достигат до 1400 евро на кв. м, по данни на агенция Luximmo Finest Estates, която предлага имотите.

Комплексът е с отлично мecтoпoлoжeниe - oгpaдeн e oт гoлям бyлeвapд и шиpoĸа yлица, ocигypявaщи бъpз дocтъп дo цeнтъpa, а наблизо ще има и метростанция. Гледката към планината Витоша е отличен бонус.

Снимка 401923

Източник: Nove Homes