Предстоящият iPhone SE 5G има потенциала да привлече на над 1 млрд. непремиум потребители на Android. Това твърдят анализатори от J. P. Morgan, цитирани от Reuters. Очаква се компанията да пусне iPhone SE с 5G свързаност още в началото на 2022 г., пишат медии и брокерски компании.

Според прогнозите, моделът ще позволи на Apple да се насочи към средния клас смартфони - пазар, който е доминиран от конкуренти като Samsung Electronics и Huawei Technologies.

iPhone си върна първата позиция в Китай

iPhone си върна първата позиция на най-големия пазар в света

Продажбите растат с почти 50%

Предстоящият смартфон има потенциала да привлече близо 1,4 милиарда потребители на нисък до среден клас телефони с Android и около 300 млн. потребители на по-стари модели iPhone, твърди J. P. Morgan.

В момента iPhone SE се предлага на начална цена от 399 долара, спрямо началните 799 долара за iPhone 13 и 999 долара за iPhone 13 Pro. Откакто беше пусната серията iPhone 13 и новите модели iPad през септември, Apple се бори с глобалния недостиг на чипове и проблемите с веригите на доставките.

Междувременно цената на акциите на Apple продължи да расте, а компанията е все по-близо до пазарна капитализация от 3 трилиона долара, а J. P. Morgan посочва, че потребителското търсене на големи подобрения, като 5G модели, се очаква да остане силно и приоритетно за доставките.

iPhone 13 идва в България. Какви са цените?

iPhone 13 идва в България. Какви са цените?

Най-скъпият модел идва на 3 750 лева

J. P. Morgan повиши прогнозата си за продажбите на iPhone SE през фискалната 2022 г. до 30 милиона бройки. Освен това очаква годишните продажби на iPhone като цяло да са 250 милиона броя, или с 10 милиона повече в сравнение с миналата година.