Опитването на традиционни храни от местната кухня е една от най-изкушаващите страни на пътуванията. Има туристи, които пътуват предимно, за да се насладят на екзотични и разнообразни храни.

Онлайн платформата Quora е публикувала списък в помощ на туристите чревоугодници. В него са споменати градовете, в които човек може да опита най-вкусните ястия. Ето и кои дестинации влизат в него:

Банкок – улиците в града са изпълнени с магазини и сергии, предлагащи традиционни блюда. Едно от тях е пад тай – оризови спагети с месо или морски дарове, зеленчуци и ядки.

Барселона – цветният испански мегаполис предлага вкуснотии, като местни мезета с подправки, шунка “Серано” и свежа риба от Средиземно море.

Болоня – къде другаде човек да пробва вкусна паста, ако не в Италия? Специалистите препоръчват там да се пробват талиатели със свинско рагу.

Джордж Таун – кухнята в малайзийския град е смесица от местни ястия, както и китайски, и индийски. Там може да се намери голямо разнообразие от супи и пържени храни.

Хошимин – там можете да намерите най-известните виетнамски сандвичи – бан ми. Те се правят с багети, пълни с месо, свежи зеленчуци, мариновани моркови и ряпа плюс разнообразни сосове.

Лима – в паруанската столица задължително човек трябва да опита картофеното пюре с различни добавки, както и традиционните пресни миди, гарнирани с разтопен пармезар и лайм.

Лион – градът е наричан гастрономската столица не само на Франция, но и на света. Една от емблемите на Лион е свински мозък, поднесен със специален сос.

Маракеш – в мароканската кухня има нотки от френската, африканската и ориенталската. Запомнящ се е вкусът на кюфтетата, наречени кефта и наденичките мергез.

Мексико – навсякъде по улиците на столицата човек може да опита т.нар. Такос ал пастор – тортили с резенчета свинско, лук, магданоз, ананас и салца.

Сидни – там е мястото, където можете да опитате печено крокодилско и ястия с месо от кенгуру. Освен това в Австралия има голямо разнообразие на морските храни.

Токио – суши предлагат в ресторанти в цял свят. Токио обаче е градът, в който можете да опитате най-доброто.