След като изучава навиците на стотици хора, както богати, така и бедни, авторът Том Корли разбира, че има много общо в първото нещо, което повечето милионери правят, когато се събудят. Корли изучава навиците на повече от 233 милионери за период от 5 години, казва той пред Business Insider.

По думите му те инвестират в себе си чрез четене, мозъчна атака или позната като брайнсторминг и медитация- това са основните неща, които правят милионерите преди да започнат деня си.

"Това, което открих в проучванията си е, че именно сутрин милионерите създават голяма част от своето богатство. Това е моментът от деня, в който те инвестират в себе си. Правят неща като медитация, мозъчна атака, опитвайки се да намерят решения на проблеми или да планират целите в кариерата си, да визуализират мечтите си.

Според автора милионерите отделят време и за четене. "Те изучават факти и причината, поради която го правят е за да могат да поддържат своята база от знания". Успешните хора четат и мотивационни, вдъхновяващи истории, за да се насочат към правилното мислене - това е важно за тях, казва Том Корли.

"Няколко пъти съм споменавал в статиите си, че ако имате положителна психическа нагласа, тогава имате по-голям шанс да постигнете успех в живота. Понякога трябва да направите само някои прости неща за да бъдете на върха и едно от тях е медитацията.