Румънският курорт Zaga Zaga иска да стане най-големият курорт в Европа, с планирани инвестиции от 20 милиона евро през следващите три години. До момента собствениците са инвестирали 15 милиона евро в курорта, който се превърна в една от най-популярните туристически дестинации в румънския регион Молдова, пишат румънски медии.

Курортът Zaga Zaga, който собствениците наричат ​​Zaga Zaga Village, разполага с колекция от мобилни бунгала, плаващи къщи и юрти и на територията му има четири ресторанта, които могат да обслужват до 2000 души наведнъж, както и плевня за частни и фирмени събития.

Курортът предлага разнообразие от дейности. Има приключенски парк, концертната и фестивална зона, животинска ферма, плувен басейн и два тенис корта.

В курортният комплекс има ферма за пъстърва и есетра, от която може да се закупи прясна жива риба и която в момента доставя риба за местните ресторанти. Собствениците вероятно ще отворят и магазин, в който да продават хайвер и други рибни специалитети.

Проектът Zaga Zaga наскоро спечели трето място в румънските награди за най-добри хотели в категорията за най-добър курорт.

По думите на собственикът Франческа Раду историята на Zaga Zaga започва с фермата пъстърва, построена през 2010 г. През 2018 г. Zaga Zaga Resort вече разполага с бунгала, ресторант и приключенски парк. "След това построихме плувния басейн и през 2019 г. направихме юртите и плевнята, които да служат като зона за събития".