Японецът Шоджи Моримото има професия, която за повечето хора изглежда меко казано необичайна. А именно - да не прави нищо. Почти нищо. Работата е там, че 38-годишният жител на Токио е превърнал своето хоби в бизнес, който му докарва по $100 на резервация.

Какво трябва да прави ли? Просто да придружава своите клиенти като спътник.

"По принцип се давам под наем. Работата ми е да бъда навсякъде, където клиентите ми искат и да не правя нищо конкретно", разказва Моримото пред Reuters и допълва, че е провел над 4000 "бизнес сесии"през последните четири години.

Японецът има близо четвърт милион последователи в Twitter, където намира повечето си клиенти. Приблизително една четвърт от тях поддържат постоянни контакти с него, включително един, който го е наемал 270 пъти. Какво точно са правили Моримото не уточнява, но подчертава, че категорично не приема молби със сексуален характер.

Проучване: Кои са петте най-скучни и петте най-вълнуващи професии в света

Проучване: Кои са петте най-скучни и петте най-вълнуващи професии в света

Според анкетираните, хората заемащи тези "скучни" работни места, са некомпетентни в много други сфери

Преди японецът да намери истинското си призвание, той е работил в издателска компания и често е бил укоряван, че е мързелив и че не прави нищо.

Днес т. нар. от него "партньорски бизнес" е единственият източник на доходи за Моримото, с който той издържа съпругата си и детето си. Въпреки че отказва да разкрие точно колко печели, той твърди, че се вижда средно с около един или двама клиента на ден. Просто за компания.