Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Холивуд или в Силициевата долина, а и извън тях, тези милионери и милиардери не винаги са живели така охолно. От Business Insider разказват техните вдъхновяващи истории, за това как някога са тръгнали от нищото, а днес са истински звезди в областта си.

Роман Абрамович остава сирак като много малък

Снимка 434813

Абрамович остава сирак като много малък и е отгледан от чичо си. Като младеж той напуска колежа, за да стане предприемач. Днес Абрамович държи дялове, изчислявани на милиарди долари, в компаниите Evraz, Norilsk Nickel, а също така е собственик на британския футболен клуб Челси.

Франсоа Пино бил подиграван в училище за това, че бил беден

Снимка 515115

Източник: GettyImages

През 1947 година французинът Франсоа Пино напуска училище по собствено желание, тъй като съучениците му се подигравали с него за това, че идва от бедно семейство. След това той става част от бизнеса на родителите си за търговия с дървен материал. Днес той стои зад една от най-големите групи в индустрията с луксозни стоки PPR, управляваща марки, като Gucci Stella McCartney. А също така е и един от най-богатите европейци с 47 милиарда долара.

Родителите емигранти на Стив Джобс не можели да го подкрепят финансово

Снимка 301519

Източник: GettyImages

Родителите на един от най-блестящите умове на нашето време - Стив Джобс, са емигранти от работническата класа. Те не можели да подкрепят финансово сина си в неговите първи бизнес начинания. Стив Джобс, от своя страна, напуска колежа си след първия семестър и започва да работи. Скоро след това създава първият продукт на Apple заедно със Стив Возняк. Джобс става милионер на 23-годишна възраст, на 25 години вече има активи за над 100 милиона долара.

Холи Бери спяла в общежитие за бездомни

Снимка 410386

Източник: GettyImages

Години преди Бери да спечели Оскар, тя е живяла за известно време в общежитие за настаняване на бездомни хора. В началото на своята кариера тя била принудена да се справя с много ограничени средства и това била добра алтернатива, за да има покрив над главата си. Днес Бери има богатство между 70 и 80 милиона долара.

Семейството на Сара Джесика Паркър не можело да плаща тока си

Снимка 316542

Източник: GettyImages

Сара е родена в малкото градче Нелсънвил в Охайо. Семейството ѝ било бедно и рядко имало възможност да купува подаръци за рождените дни на всичките си девет деца или да празнува празници. Самата тя си спомня за моменти, в които родителите ѝ дори не можели да плащат сметките си за електричество или телефон.

Ед Шийрън бил изхвърлен от училище и спял на спирките на лондонското метро

Снимка 491867

Източник: GettyImages

Едно от най-известните имена в музиката започва кариерата си трудно в Лондон. Там често той е принуден да спи на пейка в някоя метростанции. За известно време живее и в общежитие за бездомни хора, където среща пристрастената към наркотиците проститутка Ейнджър. За нея пише песента "The A Team", която по-късно се превръща в първия му голям хит.