Джеф Безос - най-богатият човек в света достигна един сериозен връх. За втори път.

Основателят на гиганта в онлайн търговията Amazon отново разполага с нетно богатство над 200 милиарда долара, след като през последните седмици то оставаше стабилно под тази граница.

Новият пик дойде след поскъпването на акциите на компанията в очакване на финансовите резултати на компанията за първото тримесечие. Книжата добавиха 1,1% към стойността си по време на търговията в САЩ в сряда.

Това от своя страна донесе допълнително 2,3 милиарда долара към богатството на Джеф Безос и така то достигна общо 201 милиарда долара, сочат изчисленията на Forbes.

Инвеститорите са в очакване на резултатите на Amazon, които трябва да бъдат представени в четвъртък. Според оптимистичните настроения на пазара при добро представяне на компанията за периода между януари и март, акциите може да отбележат нов ръст, а съответно и богатството на Безос.

27 години след началото: Джеф Безос напуска директорския пост в Amazon

27 години след началото: Джеф Безос напуска директорския пост в Amazon

Това пътешествие започна преди 27 години. Amazon беше само идея, която нямаше име, пише той в писмо до служителите си

Предприемачът е първият човек в историята с нетно състояние от 200 милиарда долара. Той обаче достига този връх не за първи път. Това се случи през август 2020 година - историческо постижение, откакто Forbes започва да следи богатството на милиардерите в света преди 40 години.

Скоро след този момент обаче акциите на Amazon поевтиняха и състоянието на Безос се задържа под границата от 200 милиарда долара. След сегашното им поскъпване Джеф Безос е с 15 милиарда долара пред втория най-заможен човек в света - французинът Бернар Арно.

И с 30 милиарда долара по-богат от третия - Илън Мъск. За кратко основателят на Tesla успя да изпревари Безос по нетно състояние в началото на януари.

Междувременно рекордните приходи за първото тримесечие направиха основателите на Google по-богати с 4 милиарда долара всеки. След представянето на резултатите на гиганта акциите на компанията майка Alphabet се изкачиа с 4,2 на сто. Това повиши нетното състояние на Лари Пейдж до 103,5 милиарда долара, а това на Сергей Брин - до 100,3 милиарда долара.

Илън Мъск ще бъде първият трилионер в света? Този инвеститор вярва в това

Илън Мъск ще бъде първият трилионер в света? Този инвеститор вярва в това

В момента основателят на Tesla е вторият най-заможен човек на планетата