Прокуратурата обвини бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Вчера той е получил призовка да се яви на разпит в качеството му на обвиняем, става ясно от негово изявление, разпространено от пресцентъра на ГЕРБю, предаде репортер на News.bg.

Реших да не се възползвам от правото си да се явя след 3 дни и за това се явявам незабавно днес в Софийска градска прокуратура по доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии, заявява Найденов.

Става ясно, че вчера е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го е уведомил, че се отказва от номинациите на партийните организации за предизборните листи на ГЕРБ.
Не искам да се възползвам от бъдещ депутатски имунитет, тъй като желанието ми е за бързо и честно приключване на това досъдебно производство, подчертава Найденов.

Още веднъж заявявам категорично, че не се притеснявам нито от Калина Илиева, нито от СРС-тата, с които е била окичена, нито от твърденията на други лица, свързани с това дело, които са склонявани да свидетелстват срещу мен, заявява Найденов.

По думите чу, явно БСП са прибрали тази измамница (Калина Илиева, назначена от него за шеф на фонд Земеделие без висше образование, б.р.) в своите редици.

Това доказа, че БСП е готова на всичко, за да се върне на власт, включително и да си служи с класифицирана информация по дела, до които достъп трябва да имат само компетентните органи, включително и да използва прокуратурата за предизборни цели, коментира още Найденов.

Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент, но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите, казва още той.