По повод предстоящия летен туристически сезон, областните дирекции по безопасност на храните в Добрич, Варна и Бургас започват предварителни срещи със собственици на търговски обекти за търговия на едро и дребно, на заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, курортни селища, наематели на плажни ивици и други, които имат отношение по изхранване на туристите.

На срещите ще бъдат обсъдени резултатите от миналогодишния летен туристически сезон, като бъдат запознати бизнес операторите с изискванията на действащото законодателство в областта на храните и бъдат набелязани мерки за недопускане на несъответствия и хранителни взривове, съобщиха от БАБХ.

След анализ на резултатите от изминалия и от предходните летни туристически сезони Агенцията е установила, че през последните три години бизнес операторите все по-стриктно се доближават до изискванията на законодателството в областта на безопасността на храните.

Въпреки това и през този туристически сезон БАБХ ще организира систематични контролни действия и проверки, за да гарантира безопасността и спокойствието на туристите.

От Агенцията напомнят на всички потребители, че на тел. 070012299 - 24 часа в денонощието, включително и през почивните дни, могат да подават сигнали за нередности.