На срещата, провела се вчера между представители на ръководството на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров АИКБ се обяви в подкрепа предвидените промени в данъчното законодателство и изрази задоволството си от въвеждането на „плоския данък", съобщиха от асоциацията.

Други теми които бяха обсъдени бяха въвеждането на новия електронен търговски регистър, инициативата „На светло", приемането на Стратегия за развитие на Българска фондова борса и продажбата на миноритарни пакети, акции от големите държавни предприятия чрез нея.

Министър Димитров подкрепи АИКБ за бързо въвеждане на търговския регистър, като отбеляза, че не вижда пречки досегашният регистър и новият електронен да работят паралелно известно време.  От страна на  Агенцията по вписвания бе изказано мнението, че всички технически пречки за стартирането на електронния търговски регистър са отстранени, необходими са незначителни корекции в закона.

Министър Димитров изказа своята готовност да разгледа предложенията, които БАИТ (Българска асоциация по информационните технологии) ще направи в най-кратки срокове относно развитието на IT сектора в България.