„България Куверт" предложи да изработи 1000 плика за 28,94 лв. без ДДС, което бе най-ниската депозирана оферта по откритата от МДААР обществена поръчка за доставка на пликове за гласуване, необходими за местните избори, съобщиха от МДААР.

Офертата на другата фирма  „ГПВ България" ЕООД е 69,78 лв. без ДДС. Съгласно Закона за обществените поръчки, тъй като има над 30% разлика в цените на двамата кандидати, комисията изиска от "България Куверт" ООД писмена обосновка на заложената в офертата цена.

В срок от 3 работни дни фирмата трябва да депозира документа, след което комисията може да предложи окончателно класиране. 

Три фирми подадоха оферти за участие в откритата от МДААР обществена поръчка за доставка на пликове за гласуване.

Това са „ТиС Трейдинг България" ООД, „България Куверт" ООД и „ГПВ България" ЕООД, които до 10.30 часа днес бяха депозирали своите предложения. Критерият за оценка на офертите на допуснатите кандидати е най-ниска предложена цена.

След отварянето на офертите комисията дисквалифицира „ТиС Трейдинг България" ООД, тъй като предложената от нея мостра не отговаря на техническото задание по документацията, поясниха от институциата.