Правителството от няколко месеца предприема стъпки и показва реални резултати в области, които дълги години са били "ахилесовата пета" в промотирането на страната ни пред света, отбеляза енергийният министър Трайчо Трайков, цитиран от БТА.

Според него мерките на правителството срещу организираната престъпност и подобряването на дейността на правораздавателната система съдействат за увеличаване на инвестиционния интерес към България. Изказването на министър Трайков бе по време на кръгла маса на тема "България: Привлекателна дестинация за инвестиции".

Той допълни, че въпреки кризата, България продължава да е интересна дестинация за потенциалните инвеститори, но предприемачите все още научават с известно учудване факти за страната ни.

До края на юни Българският енергиен холдинг ще бъде разформирован, обяви Трайков по време на форума. Искахме да дадем възможност на холдинга да покаже доказателства за ценността си, така както е заложено при създаването му. Не видяхме този положителен резултат, обясни той, цитиран от news.bg.

Трайков припомни, че още в началото на мандата на правителството е имало идея БЕХ да бъде закрит, но му е даден известен толеранс.

Инвестициите и насърчаването им са този инструмент, който може да е реалният локомотив за подпомагане на антикризисните мерки, заяви Трайков. Според него все още България не е търговска марка. По думите му страната ни в момента е като корейските коли през 80-те - ясно е, че са качествени, но има съмнение, че не всичко е наред.

Трайков добави, че България има привлекателни условия, но те не са свързани с положителния сигнал - „Елате и се установете тук."