Българският вариант на риалити шоуто  "Сървайвър" стартира снощи по бТВ.  В едночасови и 30-минутни епизоди, продуцентите от 7/8-ми ще представят състезанието за четвърт милион на далечния карибски остров.

Камен Воденичаров, в ролята на водещ, подробно обясняваше какво е джунгла, какво "фосил" и какво е проливен дъжд на остров, под юрисдикцията на Доминиканската република.

16-те българи, участници в шоуто, са опит за представителна извадка на българското общество, като етнически произход и като представителство на различни социални слоеве.

Бивш офицер от държавна сигурност, военен пилот, фолк-певица и татуиран от врата до петите музикант, са сред атракциите на продукцията.

Още в първия епизод продуцентите заложиха на екзотичните гледки, пищните форми и разсъблечените тела, представени по нетрадиционен начин.

Тепърва започва битката за зрители и за по-скъпи реклами с конкурентното риалити по Нова ТВ, което стартира 2 дни по-рано.

Анонсът на "Сървайвър" е, че разчитат на гордостта на българина от истинските, можещи и оцеляващи сънародници, доказващи себе си с достойнство и че шоуто няма да се излага, представяйки българите като, цитирам" проститутки и гейове", с индиректен намек към конкуренцията.

Шоуто вероятно ще представлява интерес за зрителите, които за първи път откриват този формат и не са гледали 4-те сезона на американския "Сървайвър" по AXN от Вануату, Африка, Австралия и островите Таити.

Финалът ще е през декември, когато последният оцелял ще получи 250 000 лева.