До 1 август ще бъдат готови деветте стандарта за месни продукти, каза в Стражица министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от агенция Фокус.

Найденов допълни, че в момента се преструктурират лабораториите и контролът ще е постоянен. Министърът припомни, че в момента има стандарт само за киселото мляко. „Колегите от ДВСК са постоянно на бойни нога", допълни той.

Найденов коментира статия, в която се описват мерките, които той предприема като трикове от Татово време с цел вдигане на рейтинг. „Ако е било по Татово време хубаво, няма лошо да се върнем", каза Найденов.

Относно жътвата, той каза, че тази година не е тежка и реколтата е добра, но посочи друг проблем - изкупната цена. Министърът посочи като рецепта следната система - 1 - 2 - 4 (25 стотинки пшеница - 50 стотинки брашно - един лев килограм хляб). Друга тема, е от какво брашно ни правят хляба, коментира НАйденов.

„Има ред в млечен и месен сектор, ще сложим ред и в сектор хляб", добави той. "Разбра се, че Симеон Сакскобургготски започва дело, но не знам за какво е то", каза още министърът. Найденов допълни, че не е необходимо да се извършва санитарна сеч.

Направен е експертен преглед на горите и ако се налага санитарна сеч, такава ще бъде разрешена. Мирослав Найденов припомни, че преди повече от половин година е започнало дело срещу Сакскобургготски  тогава премиерът Бойко Борисов е казал на министъра да действа. „Ако някой цели да бъда притеснен, това няма да стане", допълни министърът.