Енел ще посрещне 85 иракски специалисти като част от програма за развитие и повишаване на техните технически умения. Целта е да се предаде опит и ноу-хау в производството и разпространението на електроенергия, които да бъдат използвани за модернизиране на този съществен за реконструкцията на Ирак сектор.

Обучението е част от инициативите, спонсорирани от Министерството на външните работи и Генералната дирекция за средиземноморските и средноизточните страни.

Курсовете ще започнат в края на юли. Програмата предвижда 6 курса, всеки от които ще трае по 1 месец. Те са разработени от вътрешнофирмения тренировъчен отдел "Енел Юнивърсити" и включват упражнения, симулации, посещения в заводи и дискусии с експерти от Енел.

Курсовете покриват всички аспекти от сферата на енергетиката - от дизайна и поддръжката на дистрибуционните мрежи до международните стандарти, конструкцията, работата и поддържането на централите.

Енел ще поеме логистичната и организационната част, както и планирането и управлението на курсовете. Програмата е финансирана от Министерството на външните работи, Генерална дирекция за средиземноморските и средноизточните страни, като част от програмите за развитие на сътрудничество.