Застрахователно дружество "Евроинс" АД получи лиценз от КФН за предлагане на застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите"

На 8 ноември 2006 година Комисията за Финансов Надзор издаде на Застрахователно дружество "Евроинс" АД нов лиценз да извършва застраховката „Гражданска отговорност на автомобилистите".

Припомняме, че съгласно приетият Кодекс за застраховане в началото на 2006 година всички застрахователи, които предлагат на своите клиенти този тип застраховка бяха задължени в срок до една година от влизане в сила на Кодекса, да подадат в КФН необходимите документи за издаване на нов лиценз за предлагане на тази застраховка.

ЗД „Евроинс" АД е третата застрахователна компания, която получава лиценз от КФН да предлага задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите".

За 2005 година приходите на ЗД "Евроинс" АД по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите" ( включително застраховка „Зелена карта") са в размер на 19 млн. лв, което отрежда на компанията пазарен дял от 7,6 %.

През 2007 година ЗД "Евроинс" АД смята да затвърди позицията си на една от водещите компании на българския застрахователен пазар предлагаща застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите".