Фермерите преминават към единни безсрочни стачни действия от следващата седмица. каза Бойко Синапов, председател на стачния комитет на овцевъдите от Източните Родопи и председател на овцевъдната кооперация "Родопски звън" в Кърджали.

Вече девети ден животновъди от цяла Кърджалийска област протестират на разклона между Момчилград, Кърджали и Джебел, предаде Фокус. Към тях се присъединяват фермери от Смолян, Стара Загора и Пловдив. Очаква се броят им общо да достигне над 100 души. „Ще блокираме пътя за неопределено време", каза Синапов.

Предстои да бъде направен график. Все още не е ясно за колко време ще бъде блокирано движението, като най-вероятно това ще стане в рамките на няколко часа.

Протестиращите фермери в Кърджали отказват да се срещнат с министър Валери Цветанов, заяви председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски, цитиран от БНР.

Той обясни, че вече няма какво да си кажат с него.

Припомняме, за 18.00 часа в Кърджали е настрочена среща на министъра с протестиращите фермери от Източните Родопи.

Цаконски припомни обещанието изпълнителният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) доц. Жеко Байчев да бъде сменен, предаде news.bg.

Очаква се към протестните действия да се включат и фермери от Стара Загора, Гоце Делчев, в Пловдив и Враца.

Утре фермери от град Тервел ще излязат на протест. Възможно е отново да се колят животни. Ще бъде спряно движението между Силистра и Добрич.

Предстои следваща седмица животновъди от цялата страна ще излязат на гражданско неподчинение, като ще се сформират палаткови лагери.