Французите от Dalkia International окончателно придобиха правото на собственост върху 39 648 броя акции, представляващи 100% от капитала на "Топлофикация Варна" ЕАД, съобщиха от АП.

Това стана след като агенцията за приватизация в качеството си на продавач джироса временното удостоверение на Dalkia International за акциите на топлофикацията.

С това приватизационната процедура се счита за завършена, казаха експертите от АП.

Окончателното приключване на сделката стана възможно след влязло в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрацията на стопанска дейност и окончателното плащане на покупната цена от страна на французите.

Припомняме, че съгласно параметрите на приватизационния договор Dalkia International се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, като запази основния предмет на дейност на компанията.

Французите трябва да поддържат разходите за труд в топлофикацията поне на нивото от края на 2005 г., както и да приведат дейността на дружеството в съответствие с европейските директиви за големите горивни инсталации и контрол и опазване на околната среда от замърсяване.