Автомобилният производител от Южна Корея Hyundai Motor Co., е обявил по рано днес очакванията си за двойно по-голям ръст на приходите през 2007 г., повлияни главно от по-високото ниво на продажби в чужбина.

Шестият по големина в света автомобилен производител, обяви също така и слабо понижение на продажбите си през декември 2006 г., след като през изминалата година ръстът на приходите беше в размер на 5.7%.  

От Hyundai прогнозират по-силна 2007 г., след като печалбата през изминалата 2006 г. беше съсипана от напрежението на трудовия пазар и прекалено високите стойности на корейската валута.

Според експертите в областта на автомобилната промишленост, продажбите на автомобилите Хюндай, ще се покачат през следващата година. Новите модели от луксозния клас, както и джипа Santa Fe, ще се приемат изключително добре от световните пазари.

Продажбите на Hyundai Motor в световен мащаб се покачиха до 37 трлн. вона през 2006 г. от 35 трлн. през 2005 г. Продажбите през 2007 г. се очаква да нараснат с 13.2% до 42 трлн. вона, което е около $45 млрд.