На заседание на МС днес, правителството прие отчета за изпълнение на Плана за действие за 2006 г. към Националната стратегия по околна среда и Плана за действие 2000-2006 г., от който стана ясно, че за 2006 год. сме изградили 55 регионални депа за битови отпадъци.

В сферата на подобряването на управлението на отпадъците работата бе фокусирана върху изграждането на ефективно работеща система за разделно събиране на отпадъците и изграждането на регионални депа за битови отпадъци, се казва в материала.

В рамките на националната кампания „За чиста околна среда" са отпуснати средства за реализиране на проекти в 120 общини и кметства, 15 неправителствени организации и 65 училища.

По данни на регионалните инспекции по околна среда и водите през 2006 г. са закрити 710 нерегламентирани сметища на територията на цялата страна при планирани 455.

Приключи строителството на депата в Силистра, Монтана, Севлиево, приключва и в Созопол. Изграждат се и се разширяват регионалните депа за твърди битови отпадъци в общините Мадан, Ловеч, Петрич, Оряхово, Аксаково, Елхово, Разград и Пловдив.