Македонските туристи масово предпочитат да се насочват към други туристически дестинации извън България и българското черноморие, пишат днес македонските медии.

Причина за преориентацията на туристопотока от Македония е въвеждането на визов режим за македонските туристи, както и необходимостта от транзитни визи при преминаването за други съседни страни.

Голям част от туристическите пакети за българското черноморие са отпаднали от офертите на туристическите агенции в нашата съседка, поясняват още македонските вестници.

Значително са намалели и пакетите с автобусен превоз за Турция предпоради необходимостта от транзитна българска виза, като туристическите агенции насочват своето внимание към други дестинации.

Сред най-примамливите оферти се нареждат тези за Хърватия и гръцките острови, а все по-често са търсени и чартърните полети за Турция, Тунис и Египет, съобщава БТА.

До миналата година България беше в списъка на няколкото топ-дестинации за македонските туристи преди всичко заради ниските цени и разнообразното предлагане, което задоволяваше всички вкусове.