Новият собственик на черноморския комплекс "Св. Св. Константин и Елена" пое и официално ръководството на компанията след проведеното в четвъртък общо събрание. От стария тричленен съвет остана само изпълнителният директор Желю Душев. Новите имена в борда, който ще има вече петима членове, са Николай Николаев - председател на консорциума "Алея Първа" и главен корпоративен секретар на "ТИМ корпорация", бившият член на съвета на директорите на "Златни пясъци" АД Илко Запрянов, Тинка Христова и юридическото лице "Партнер консулт" ЕООД Варна - собственост на адвокат Искра Василева. От състава на управленския орган отпаднаха представителите на държавата Александър Мишев и Любомир Чакъров. По време на събранието управителя на "Акваленд" ЕООД - собственик на 25 000 акции, Недялка Сандалска се самопредложи за член на съвета, но събранието отхвърли предложението.

Гласуването на всички предложения бе предопределено от акциите на четирите фирми, които притежават 161 356 акции, или 72% от дружеството. По 22.337 на сто имат "Андезит" ООД, "Италкомерс 75" ЕООД и "Рент парк" ЕООД, а "Десислава 2001" гласува с 4.999 на сто. И четирите компании са новорегистрирани и собствениците им нямат други участия, но според източници от бранша зад тях стои варненската икономическа група ТИМ.

Според досегашния председател на Съвета на директорите Любомир Чакъров дружеството е в много добро състояние и печалбата за 2002 г. ще е над 900 000 лева. Той призна, че съществуват проблеми с част от земите на дружеството, но не пожела да коментира въпроса, защото той ще бъде решен от съда. Изпълнителният директор Желю Душев от своя страна добави, че претенциите на дружеството са, че то притежава много терени, които са в съсобственост и на практика не позволяват бъдещо развитие на курорта. До края на май ще се довърши строителството на хотелите "Сириус" и "Глория". Големи инвестиции могат да се направят едва през следващата година, защото сезонът на практика е започнал, допълни още изпълнителният директор. Той бе категоричен, че бариери на курорта няма да се поставят и не могат да се очакват проблеми с инфраструктурата, каквито бяха наблюдавани в "Златни пясъци.