Със свое протоколно решение министърът на културата освободи Съвета на директорите на Бояна филм ЕАД и назначи нов, чиито представители са посочени от Ню Имидж, купувач на Киноцентъра.

В новият Съвет влизат Дейвид Варод - шеф на Ню Имидж, Илия Сотиров, Калина Кьосева-Котас, Димитър Дерелиев, както и представителят на Министерство на кулкурата Иван Павлов.

Актът на министъра е на основание Договора за приватизационна продажба на акции (ДППА) между Агенцията за приватизация и Ню Имидж, фирмата спечелила конкурса за Киноцентъра.

Необходимите документи са предадени на Агенцията за приватизация и предстои окончателното финализиране на сделката, съобщават от културното ведомство, съобщава News.bg.

От там подчертават, че са неоснователни обвиненията на Дейвид Варод за бездействие от страна на Министерството на културата и в частност на министъра на културата - проф. Стефан Данаилов.

Припомняме смяната на Съвета на директорите става часове, след като старият Съвет - Георги Дюлгеров, Николай Волев, Радослав Спасов и Евгений Михайлов, със свое решение от вчера освободи Дейвид Варод като прокурист на Бояна Филм, мотивирайки се със системни нарушения и непрестанния конфликт на интереси.