Точно преди началото на топлите дни тази година и първите планове за предстоящата отпуска, по време на изложение за екологичен и селски туризъм, любителите на българската природа могат да вземат изгодна "Зелена" отстъпка.

Предложението е на 45-те хотела, които членуват в Българската асоциация за алтернативен туризъм, съобщи шефът на организацията Любомир Попйорданов.
По-ниските цени ще могат да ползват туристи, които са си закупили "Зелена карта" за 25 лева. Отстъпките ще са според сезона и могат да стигнат и до 50%.Към еко отстъпките могат да се включат и "външни" хотели, обясни Попйорданов.

Специално изложение за екологичен и селски туризъм организират асоциацията и Френският културен институт в края на седмицата в София. Борсата ще е на открито пред Народния театър.

Откриването на Зелените дни ще бъде от кмета на София Йорданка Фандъкова, посланика на Франция н.пр. Етиен дьо Понсен и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

До 18 април в градинката пред Народния театър на специално изградени за изложението шатри ще се представят: производители на биосертифицирани храни и козметика, дистрибутори на екипировка за планина, катерене и къмпинг, активни организации в природозащитата и биоразнообразието, природни паркове и общини, зелени и отговорни туроператори.

Българска асоциация за алтернативен туризъм е сдружение с нестопанска цел основано през 1998 г. и регистрирано в обществена полза. БААТ обединява над 90 члена: национални и регионални туристически сдружения, природни паркове, туроператори за специализиран туризъм, семейни хотели, къщи за гости и физически лица.
БААТ е член и на мрежата EUROGITES (www.eurogites.org) и официален партньор на ECEAT International за България (www.eceat.org).