Въвеждането на иновации в българската индустрия е приоритет, чиято реализация трябва да бъде подкрепена активно от държавата.

Това заяви председателят на Управителният съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев по време на днешната научно-практическата конференция на тема: "Иновациите в българската индустрия - част от европейската иновационна политика".

Тъй като индустрията е основен генератор на устойчив и качествен икономически растеж, тя трябва да бъде подкрепена активно от държавата, заяви още Велев.

По време на дискусията, членовете на АИКБ се обединиха около идеята за необходимост от усъвършенстване на управлението на Националния иновационен фонд, както и от увеличаване на финансовия му ресурс.

Форумът бе официално открит от зам. министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева, която заяви, че подобряване на макроикономиката, бизнес средата и законовата рамка в България, с цел постигане на стабилен икономически растеж са сред основните приоритетни задачи пред МИЕ.