19 марки цигари и наливна ракия в пластмасови бутилки откриха митничари и полицаи в столичен апартамент, използван за нелегален склад. Както вече ви съобщихме задържаното количество акцизни стоки е 8198 кутии цигари и 152 литра наливен алкохол в туби от по 1,5 и 5 литра.

Митническите служители установили, че в района на магазин в квартал „Бели брези" се продават контрабандни цигари и наливен алкохол без документи. Огледът насочил митничарите не към търговския обект, а към апартамент, намиращ се в същата жилищна сграда. Установено е, че в апартамента се съхраняват голямо количество акцизни стоки. По реда на чл. 205 от НПК митническите служители уведомили незабавно органите на дознанието.

По рано днес при извършената съвместна проверка на митничари и полицаи в апартамента са открити над 16 мастербокса цигари от 19 различни марки, предимно със надписи duty free, сръбски и украински бандерол. Наливната ракия се предлагала в необозначени пластмасови туби от по 1,5 и 5 литра, което също е забранено от закона.