Открита е тръжната процедура за рехабилитацията на още 14,4 км от старите участъци на автомагистрала „Тракия". Те са на територията на област Пловдив. Проектът лот 27Б от програма „Транзитни пътища V" е за рехабилитацията на АМ „Тракия" (София-Пловдив) от км 119 до км 133, включително и всички големи съоръжения и връзки на пътните възли: „Бенковски", „Пловдив-Запад", „Пловдив-Север" и „Пловдив-Изток". Индикативната стойност на поръчката е 20 млн. евро, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 25 февруари т. г. стартира обществената поръчка за проектирането и рехабилитацията на 32 км от АМ „Тракия", които са при изхода на София и на територията на област Пазарджик. Индикативната стойност на лот 27А е 30 млн. евро.

Срокът за подаване на офертите за лот 27Б е до 17 ч. на 14 април т. г, а на лот 27А - 7 април т. г. Критерият за избор на изпълнител и на двата проекта е икономически най-изгодна оферта. Срокът на обществената поръчка е до 18 месеца след подписването на договора с избрания строител.

По двете обществени поръчки ще бъдат рехабилитирани над 46 км от АМ „Тракия". Инвестицията индикативно е за около 50 млн. евро.