Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще открие във Враца семинар по проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България".

По време на семинара МИЕТ ще представи специално разработен „Наръчник за туристическия бизнес", както и информационни материали за развитието на туризма в страната.

Събитието се организира като част от стратегията на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм в страната. Предстои до м. юни подобни информационни семинари да се проведат в шестте района за планиране.

Основната им цел е да бъде насърчен туризмът у нас за създаване и управление на по-добри туристически продукти и привличане на повече български туристи.

В допълнение ще бъдат представени и възможностите за финансиране на проекти в областта на туризма по Оперативна програма „Регионално развитие".

В семинара ще участват също Костадин Шахов, кмет на Община Враца, представители от МИЕТ и МРРБ, както и туристически организации, общински и областни администрации от северозападната част на страната.