Плъховете отдавна се използват за храна в бедните северни провинции на страната, но вече все повече крайпътни заведения ги сервират на клиентите си.
Плъховете се давят и се продават в сурово или готово за консумация състояние, като клиентите са радостни да ги купуват при цена 150 бата за килограм (почти 5 долара).
„По-добро от пилешкото е", казал е потребител пред информационната агенция AP. „Всичко зависи от това какво харесваш, но това е нормално месо като всяко друго", добавя тайландец.
Един продавач на плъхове, Сала Промпим, е обяснил, че най-вкусните части на плъха са бутчетата и черния дроб. „По-вкусно е от другите меса - нищо не може да се сравни с плъха".
Промпим е обяснил, че продава само плъхове, хванати на оризовите полета („Те са изцяло чисти"), а не такива уловени в градовете.
Животните се удавят, след това се дерат и вече са готови за приготвяне: варени, пържени, печени на грил или на фурна.
Промпим казва, че в някои добри дни продава по 100 кг. месо от плъхове.