Представител на Държавния департамент на САЩ заяви, че все още има шанс до 31 март да се постигне споразумение за иранската ядрена програма, съобщава БТА.

"Наистина вярваме, че можем да го постигнем до 31 март. Виждаме път за постигането на споразумението", е заявил високопоставеният американски дипломат, пожелал анонимност, цитирано от AFP.

Той обаче подчертава, че наличието на възможност за успех не означава, че преговорите наистина ще завършат със споразумение, каквото световните сили от групата "5+1" се опитват да постигнат от месеци.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в Швейцария тази нощ за нови преговори за иранската ядрена програма. По-рано той подчерта, че няма алтернатива на постигането на споразумение с Техеран, припомня Асошиейтед прес.

Ако не се постигне споразумение за иранската ядрена програма, ще се повиши нестабилността в Близкия изток и перспективата от надпревара в ядреното въоръжаване в региона, предупреди късно снощи британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс. Той също изрази увереност, че има шансове за постигане на споразумение, но предупреди, че "трябва да сменаясно и за алтернативата".