Постоянните посетители на кръчмите по света имат свое специално място в интернет, на което могат да дават важна информация за цените на бирата в своето населено място. Така лесно можем да се ориентираме какви финанси ще трябва да си заделим за любимата напитка по време на пътуването си в чужбина. Сайтът, на който може да видите цените на бирата в различните страни се казва PintPrice.com.

Тъй като сайтът е британски, в него цените са дадени за една пинта (0.57 литра) бира.

Инициативата е похвална, но за съжаление има недобросъвестни потребители, които дават неверни сведения особено при по-малките държави. Така, когато проверим цената на половин литър бира в Замбия и Бурунди, ще се ужасим от невероятно високите цени, въпреки че двете държави са едни от най-бедните в света.

Бирата във френските задморски департаменти Гваделупа и Мартеника се продава на същата цена както в самата Франция, а любителите на бира в САЩ и Великобритания плащат по-скоро средни цени за пивото си. Тази година посетителите в Китай, които ще гледат на живо Олимпийските игри, ще трябва да плащат по €1.60 или колкото в нашия Боровец.